Bilim Günlüğü
Kısa zamanda çok daha fazla bilgiyi öğrenmek için en iyi yol nedir?

Kısa zamanda çok daha fazla bilgiyi öğrenmek için en iyi yol nedir?

Ders yaklaşık bir saat uzunlukta ve (kesinlikle tamamını izlemeye değer) işte en iyi önerilerden bazıları..

Yeni bir malzeme öğrenirken, hepsini doğru şekilde anlamak için ne kadar fazla zamana ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde bunaltıcı gelebilir. Bu çalışma tekniği odaklanmış halde kalmanıza ve daha az çalışma seansları ile daha fazla bilgi almanıza yardımcı olabilir.

“Daha az çalış, Akıllı çalış” konferansı, Pierce Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Dr. Marty Lobdell’den. İçinde, Lobdell çalışmak için en iyi ipuçlarını paylaşıyor, böylece o iğrenç sınav öncesi inekleme dönemlerine bir daha yeltenmek zorunda olmayacaksınız. Konferansın videosu epey eski ve bazılarınız muhtemelen onu daha önce görmüşsünüzdür, fakat her öğrencinin izlemesi gereken bir şey.

Ders yaklaşık bir saat uzunlukta- ve kesinlikle tamamını izlemeye değer- fakat işte en iyi önerilerden bazıları:

– Toparlanmış dönemlerde çalışın: Bilgiyi tutma yeteneğiniz yaklaşık 25-30 dakika sonra azalır, bu yüzden onu birkaç, daha küçük parçaya ayırın. Mola esnasında kendinizi eğlenceli etkinliklerle ödüllendirin.

– Tahsis edilmiş bir çalışma alanınız olsun: Herhangi bir şey yaptığınız yerde çalışmayın. Yatağınızda, oyun oynadığınız yerde (bu bilgisayarınız olsa bile) veya TV karşısında çalışmayın.

– Tanıma ve hatırlama arasındaki farkı bilin: Tanıma, bir şeyi hatırlamanız için bir tetikleyici gerektirir ve bir test içinde bunu bulamayabilirsiniz. Hatırlamaya odaklanarak etkin şekilde çalışın. Kendinizi sınayın ve sadece özetlenmiş notlara göz gezdirmeyin.

– İyi notlar alın: sizin için etkili olan bir not alma yöntemi bulun ve onları sınıftaki dersinizden sonra geliştirin, bu sayede akılda tutmayı ve anlamayı artırabilirsiniz.

– Öğrendiğiniz şeyi öğretmeye hazır olun: Eğer onu birine öğretebilirseniz, malzemeyi sağlam bir şekilde kapmışsınız demektir.

Ders kitabını verimli şekilde okuyun: Bilgiyi etkin şekilde tutmak için SQ3R yöntemini kullanın- genel bakış, soru sor, oku, ezberden oku, gözden geçir. Sadece okumak yeterli değildir.

Son olarak, öğrendiğiniz her şeyi iki bölüme ayırın: olgular ve görüşler. Olgular beyninizden eksilebilen şeylerdir ve onlara ulaşmak için hatırlatıcı ipucu nesnesine ihtiyacınız olabilir. Fikirler büyük resmin tümünü bir arada tutan yapıştırıcıdır, bu onları çalışmak için en önemli bölüm haline getirir. Fikirler ilk olarak bir şeyi çalışma sebebinizdir ve onları bir kere öğrendiğiniz zaman sizinle birlikte kalırlar. Ulaşabileceğiniz hızın sadece üçte birinde çalışarak saatler harcamayı bırakan ve akıllı şekilde çalışın.